Mitas guldkorn

Alla inlägg under mars 2010

Av Marita "Mita" - 15 mars 2010 09:48

och då lär jag få sitta här länge. Det var kallt i morse igen,10 minusgrader. Om det åtminstonde kunde hålla sig runt nollan på nätterna,och lite mer plusgrader på dan,så det tar nånting på snön.

Är det bara jag som är grinig och otålig?   

Läkaren ringde förut från vårdcentralen. Det syntes på röntgen av foten att skelettet var lite tunnare på en del ställen.Så nu blir det remiss till skiktröntgen. Jag gissar att det kommer ta tid det här,inga prommenader för mig inte.

Blir jag deppad och ledsen? Ja det blir jag, eftersom jag har lätt att se svart på allting. Önskar att jag kunde vara annorlunda.

Blir ju inte bättre av att jag sitter här och tycker synd om mig själv.

Därför ska jag gå ut i trädgården och känna hur det känns borta i vindskyddet.Kanske solen värmer lite i alla fall.

Lite kaffe sen,det piggar alltid upp.  

  

 

Pyzam Glitter Text Maker 

Av Marita "Mita" - 14 mars 2010 21:05

det är ju reklam äverallt nästan,utom på dom riktiga filmkanalerna. Inte är den speciellt kort heller.Filmerna blir ju extra långa.Sitter och tittar på Wallander, och med reklampauser och sen nyheterna mitt i, så är den inte slut förräns tio över elva.

Fast ska jag vara ärlig så kan det vara bra ibland med en kisspaus, eller man kan sätta på kaffe och göra en macka.

Vad brukar ni göra när det är reklam? Zappar mellan kanalerna eller går ut i köket och fixar till nånting,eller gör nåt annat?

 

betty boop telephone


Pyzam Glitter Text Maker 

Av Marita "Mita" - 14 mars 2010 12:23

det fina vädret lockar ut folk att hacka is och flytta på snöhögar så gott det går.Försöka få fram gatubrunnar så allt vatten kan rinna undan.Herregud det kommer bli stora sjöar på gatorna. Det har redan börjat,och då är det mycket snö kvar.

Satt ett tag i vindskyddet förut,idag blåser det inget så det var kanonskönt.

Gubben har skottat ner snö från pergolan, det började nästan bångna lite tyckte jag,sen droppade det in av allt smältvatten. För att slippa höra på mitt tjat så klev gubben upp där och skottade.Så nu är det stora högar nedanför i stället,  

Matlagning står på schemat nu,sen är vi bortbjudna på fika på eftermiddan.

Ha en toppen söndag nu,hoppas ni kan njuta av solen,  

 



123Friendster.Com

Av Marita "Mita" - 13 mars 2010 22:57

vad glad jag blev att Anna Bergendahl vann.Hennes röst är underbar tycker jag och låten passade henne perfekt,fick faktiskt tårar i ögonen när hon sjöng andra gången.

Nu kan jag gå och lägga mig nöjd och glad.

  

 

<
flowers myspace orkut friendster comments

Av Marita "Mita" - 13 mars 2010 17:10

började blåsa på eftermiddan  så det blev minsann inte så skönt som jag hade tänkt mig. Det blåste från fel håll så vinden kom rakt in i vindskyddet. Men Peppes kompis kom förbi så dom lekte ett tag i snön. När dom hade gått hem så knallade vi in. Peppe kurade ihop sig på sängen i solen,där var det varmt och skön.

Gubben kom hem förut mätt och belåten,men känner jag honom rätt så går det nog lite till sen.

Det finns köttgryta kvar sen igår, behändigt och bra. Tänkte göra lite klyftpotatis till.

Nu laddar vi för festivalen,må bästa kvinna/man vinna. Det finns ju några godingar där, men i den stora finalen har vi nog ingen chans i alla fall tyvärr.

Men underhållning är det ju ialla fall tycker jag.

  

Glitter Text Maker

Av Marita "Mita" - 13 mars 2010 12:16

ja det dripp droppar så härligt i dag också. Vi har redan varit ute och suttit och njutit i vindskydddet. Peppe går runt och gräver stora hål i snöhögarna.Ibland så bär inte skaren då försvinner han ner i snön,men fort som attan kommer han upp igen och ruskar av sig.

Vi har varit till sonen Peter och pysslat om katterna eftrsom dom är uppe vid husvagnen med barnen.

På eftermiddan ska gubben iväg och äta pizza med fotbollsklubben på kvarterskrogen.

Själv ska jag fortsätta njuta ute i solen sen.

Måste bara lägga in en bild på Peppes mamma som fick valpar för ett par veckor sen. Man blir varm i hjärtat av att titta på den.

Finaste mamma Asla med ett av Peppes nya halvsyskon.

  

Av Marita "Mita" - 12 mars 2010 16:33

den sitter precis utanför fönstret och vilken energi den har med sitt filande.

En underbar dag har det varit verkligen. Vid lunchtid kom Amanda med mamma och lilla Ida förbi.Sonen Peter kom också,dom skulle låna takboxen och ha skidorna i.Nästa helg ska dom åka upp till Sälen.Då firar dom 10 år.Tänk vad tiden går.

Amanda var så fin i klänning och tajts,tofsar i håret och nagellack.Foppatofflorna hade hon med sig. Sen glömde jag att ta kort,jag som alltid har kameran framme. Men det blev lite rörigt för när Ida hade blivit matad så stod hennes tallrik med det som var kvar på köksbordet.Ganska nära kanten. Vi hade gått in i rummet och skulle sätta på Musse Pigg filmen. Efter ett tag kommer Peppe in och slickar sig om munnen. Han hade slafsat i sig det som var kvar på Idas tallrik. Bråttom hade han också,så det hade stänkt över hela bordet och upp på väggen. Det var bara fram med trasan och torka. Men oj vad Amanda skrattade åt det.  

Sen när dom hade åkt så gick Peppe och jag ut och satte oss i solen,ja han letade godisbitar ett tag först och hade fullt upp med att gräva fram dom i snön.

Jag njöt verkligen,det var den skönaste dagen att sitta i solen hitills.

 

Nu ska jag straxt börja med maten,det blir köttgryta och pressad potatis.Då får man upp den goda såsen så bra tycker jag.

Ha en mysig fredags kväll,  

 



123Friendster.Com

Av Marita "Mita" - 12 mars 2010 10:08

ja idag är det soligt igen och fåglarna kvittrar. Inte blåser det så mycket heller. Typiskt nog så när jag vaknade i morse så kunde jag knappt gå på foten.Det blev till att ta fram kryckorna igen.Kanske jag gick för mycket igår med handling och sen städning. Men jag blir knäpp, kan inte bara sitta rakt upp och ner. Om jag åtminstonde visste vad det var för fel på foten.Men man får väl bli sin egen doktor.Jag tror att det är en inflammation pga, nån överbelastning.Går väl lite fel med foten för att avlasta rygg och höft.När doktorn ringer på måndag ska jag föreslå en korticonspruta,det kanske kan häva inflammationen. Eller vad tror ni,nån som har nåt förslag?

I vilket fall så ska jag ta mig ut i trädgården med Peppe och gömma lite korvsnuttar. Han måste ju få lite aktivering,visst,husse går prommenaderna,men lite hjärngympa är nödvändigt.Han ser så ledsen ut annars.Min Peppe gubbe.

  

Pyzam Glitter Text Maker 

Ovido - Quiz & Flashcards